HOME OFFICE

My Design 

The Home Office was designed at the top of our existing garden above our vehicular parking. The idea was to create a light and airy work space that would showcase our beautiful garden as well as our work. 

Due to it being located in a Heritage area, it needed to fit in with the Woodstock streetscape and scale, while the side facing the garden could become more contemporary in look and feel. This elevation opens up onto the garden below and obtains views of the Woodstock roofscapes and of the ocean in the distance. A large 6-leafed sliding door opens up this facade , making the office feel like a part of the tree canopy and garden below. The natural koi pond below (clad in solid granite and sandstone) completes the view, and the sound of the waterfall makes for a tranquil, calm and unique work space. 

 

 

 

Office lighting
Office lighting
press to zoom
Koi pond waterfall
Koi pond waterfall
press to zoom
Stone-clad koi pond
Stone-clad koi pond
press to zoom
Office overlooking garden
Office overlooking garden
press to zoom
Recycled wood panel wall
Recycled wood panel wall
press to zoom
Interior space
Interior space
press to zoom
Skylight above desk
Skylight above desk
press to zoom
Koi pond
Koi pond
press to zoom
Office interior
Office interior
press to zoom
Sliding doors & trees beyond
Sliding doors & trees beyond
press to zoom
View down onto pond
View down onto pond
press to zoom
Paving adjacent to pond
Paving adjacent to pond
press to zoom